I år blir det lagom med aktiviteter på semestern

I år blir det lagom med aktiviteter på semestern

God förmiddag

I sommar blir det semester i Sverige och vi tänkte bege oss uppåt landet och bland annat hälsa på lite släkt och vänner i Luleå. Ett par vänner till oss har en stuga som vi ska få låna, så nu sitter vi om kvällarna och planerar vår vistelse där. När vi kommer så brukar de ha en hel del aktiviteter inplanerat men vi vill inte bara hänga på deras saker utan dels ha lite tid för oss själva och tid för lugn och ro också. Det är så lätt annars att det blir så väldigt intensivt med aktiviteter hela dagarna.

Det är allt från Escaperoom till fiske, vandring och forsränning. Minigolf och kubbmästerskap är också klassiker som det brukar bli. Men i år ska vi försöka att också ha lite lugna dagar där vi njuter av naturen och fyller på med nya goda energier. Jag tror att det är fler än vi som gör det misstaget att man är så väldigt ivrig och tidsoptimistisk under semestern med allt man tänker att man ska hinna med. Så märkligt att man gjort samma misstag så många gånger.

Det senaste året har varit tuffare på jobbet och jag har känt att stressnivåerna har varit alldeles för höga, så jag har fått många varningsflaggor det sista att jag måste tänka mig för och ge nig själv mer tid för återhämtning. Kanske även lägga om vissa vardagsrutiner så att man inte bara kör på till det brister. Det var en kollega som berättade om sin utmattning och då fick jag verkligen en påminnelse också att ta bättre hand om mig själv. Därför kommer vi att tänka och göra lite annorlunda den här semestern.

Det ska bli jättehärligt att hälsa på släkt och vänner och umgås med dem, men vi kommer inte tacka ja till alla aktiviteter som vi brukar. Må gott och ta hand om er!


Kommentarer är stängda.