Idag blir det ett besök till vår veterinär i Halmstad

Idag blir det ett besök till vår veterinär i Halmstad

God morgon

Halmstad bjuder på sol och härligt väder. Idag ska jag ta med familjens katt till våran veterinär för att han ska steriliseras. Eftersom han är en utekatt och vi har grannar med katter så vill vi inte riskera att han skapar trubbel i grannskapet. Vi har en veterinär som vi alltid går till när det är något, vare sig han ska vaccineras eller vad det är. När jag var liten ville jag bli veterinär för att jag tycker så mycket om djur, men sen när jag insåg att det inte alltid går så bra för alla djur och att man ibland behöver hjälpa de att somna in så ångrade jag mig.

Jag har nog i princip alltid haft husdjur, allt från kanin till hund och sen katt. De ger så mycket glädje och jag mår så bra av ett djurs sällskap, de gör mig lugn och hjälper mig att släppa en del stress. Jag är sån att jag har en tendens att oroa mig alldeles för mycket och stressar upp mig fast att jag vet att det inte hjälper. Men djur hjälper mig att varva ner och släppa taget om en del bekymmer. Det är verkligen inte konstigt att man använder djur som terapi, till exempel terapihundar. Världens bästa medicin som hjälper människor att må bra utan några biverkningar, så vida man inte är allergisk då förstås.

Jag vet att våran katt inte är särskilt förtjust i att besöka veterinären men han är ändå ganska lugn. Jag är noga med att inte stressa när han ska in i transportburen för då blir det såklart värre. Bra tips är att vara ute i god tid för när man själv inte är stressad så håller sig djuren ju också lugnare. Hoppas nu ni har en underbar dag!


Kommentarer är stängda.