Samtalsterapi i Lund för att läka gamla ärr

Samtalsterapi i Lund för att läka gamla ärr

Hejsan på er alla goa och glada

I eftermiddag ska jag på mitt andra besök med samtalsterapi här i Lund. Anledningen till att jag valde att testa samtalsterapi var att jag har en del trassliga relationer bakom mig. Så när jag träffade killen som just nyligen inlett ett förhållande med så kände jag hur rätt det känns. Samtidigt vet jag att jag har en del utmaningar med tillit och sådant och jag vill så gärna att det här ska fungera. Jag vill helt enkelt inte att gamla ärr ska göra skada på det här nya och fina.

Därför bokade jag ett par möten med en samtalsterapeut för att ta hand om det där så att jag verkligen kan gå in i det här med bättre förutsättningar. Jag har märkt vid ett par tillfällen att jag tenderar att låta det andra gjort mot mig gå ut över min nya pojkvän och det är verkligen inte rättvist mot honom. Det är inte konstigt att man påverkas och att vissa saker sitter väldigt hårt inne, men då får man ta ansvar för att göra något åt det. Speciellt eftersom han betyder så mycket för mig och är så rädd att förstöra det.

Om jag bortser från alla rädslor och sånt så tror jag verkligen att det här är något riktigt fint och bra. Det var en av mina närmsta vänner som tipsade mig om att testa samtalsterapi. Hon har gått i det för att återhämta sig efter en utmattningsdepression men det finns ju en massa olika anledningar att gå i sådana samtal. Man får inte vara rädd för att ta hjälp, för det är inte alltid så lätt att lösa allt själv. Sen kan det vara väldigt nyttigt att få prata med någon som är helt objektiv och som kan ge perspektiv som man kanske inte ser själv. Nu önskar jag er en fortsatt fin dag!


Kommentarer är stängda.